Trappist Achel

1852 | Hamont-Achel, Limburg | Sint Benedictus Abbey

St. Benedictus Apátsági Sörfőzde

St. Benedictus sörfőzde Az Achel sörfőzde története egészen 1648-ig vezethető vissza, amikor is holland szerzetesek egy kápolnát építettek Achel városában, melyet 1686-ban apátsággá nyilvánítottak. Az apátságot a francia forradalom idején lerombolták. 1844-ben, Westmalle-ból érkező szerzetesek újjáépítették az apátságot, ahol 1852-ben kezdtek el malátát készíteni és sört főzni. Első sörük egy erős, 12°B-os, Patersvaajte (jelentése: az atya kis hordója) névre keresztelt főzet volt.

Az első világháború idején a német megszállás alatt a szerzetesek elhagyták az apátságot, amit a németek később kifosztottak. Westmalle és Rochefort apátságaiból érkező szerzetesek újjáépítették a sörfőzdét, és 1998-ban újból beindították a termelést.

  1. Alapítás éve: 1852

  2. Gyár / Sörfőzde neve: Sint Benedictus Abdij

  3. Hely: Belgium | Hamont-Achel | Limburg

AchelseKluis.org

Trappist Achel Sörfőzde | Belga-Söröző.hu

Barbár Honey Campus Ambreé Chimay Bleue Chimay Rouge Corsendonk Delirium Nocturnum
Delirium red Delirium Tremens Duvel Floris Kriek Gulden Draak Hercule Stout
Hoegaarden de Verboden Vrucht Kasteel Rouge Kasteel Triple La Cré Tonnere La Guillotine Orval
Pauwels Kwak Quintine Ambreé Quintine Bio Organic Satan Gold Tripel Karmeliet Westmalle Trappist Dubbel
1 2 3 4