van Steenberge

1784 | Ertvelde | Evergem

van Steenberge sörfőzde

van Steenberge A sörgyár története 1874-ig nyúlik vissza. Flandriában a gazdálkodás fő ága a sörgyártás oldalára összpontosult. Ebben az időben Ertvelde-ben megalakult a De Peer sörfőzde. Az I. világháború után Paul Steenberge a mikrobiológia professzora új technológiát vezetett be, mellyel megreformálta a kézműves sörfőzdét. 1919-ben megváltoztatta a sörgyár nevét Brouwerij Bios-nak. A névadó BIOS sört ebben az időben kezdték gyártani.

 

1962-ben Jozef Van Steenberge vette át a stafétabotot. 1978-ban megszerezte a Gent-ben működő Ágoston ferences apátság receptjeit, melyet sörgyárában tovább fejlesztett, létrehozva ezzel a legmagasabb követelményeknek is megfelelő söröket. 1982-ben a továbbfejlesztett receptek alapján megalkotta Augustijn néven futó, és a sörgyár által gyártott termékeik között ma is legkelendőbb sörüket.

Emellett elkezdték gyártani még a méltán híres és közkedvelt Piraat-ot és Gulden Draak-ot. 1990-ben a vezetés Jozef fia, Paul Van Steenberge kezébe került, aki egy korszerű, számítógéppel vezérelt sörfőző csarnokot hozott létre, mely a mai napig folyamatosan korszerűsödik.

  1. Alapítás éve: 1784

  2. Gyár / Sörfőzde neve: Brouwerij Van Steenberge

  3. Hely: Belgium | Ertvelde | Evergem

VanSteenberge.com

Van Steenberge Sörfőzde | Belga-Söröző.hu

Barbár Honey Campus Ambreé Chimay Bleue Chimay Rouge Corsendonk Delirium Nocturnum
Delirium red Delirium Tremens Duvel Floris Kriek Gulden Draak Hercule Stout
Hoegaarden de Verboden Vrucht Kasteel Rouge Kasteel Triple La Cré Tonnere La Guillotine Orval
Pauwels Kwak Quintine Ambreé Quintine Bio Organic Satan Gold Tripel Karmeliet Westmalle Trappist Dubbel
1 2 3 4